20 Ιανουαρίου         Κάνε Κράτηση       

Aκούστικ σετ                                                         

Γνωρίσαμε τη ροκ εκδοχή του κιθαρίστα και συνθέτη Mπάμπη Παπαδόπουλου μέσω του εμβληματικού ροκ συγκροτήματος Τρύπες, ενώ τα τελευταία χρόνια τον παρακολουθήσαμε να ξεδιπλώνει τη λαϊκή πλευρά του παίζοντας κιθάρα και συνεργαζόμενος ως ενορχηστρωτής με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τον Σωκράτη Μάλαμα.

Ακούσαμε συνθέσεις του στο θεατρικό έργο Αγρυπνία του Ν. Γραμματικού, αλλά και στο soundtrack της ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη Το μικρό ψάρι, που παρουσιάστηκε στο τελευταίο φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου. Σε συνεργασία με τον σαξοφωνίστα-κλαρινετίστα Φλώρο Φλωρίδη κυκλοφόρησαν τους δίσκους Fictional Lies On Right Occations και ως τρίο μαζί και με τον Nicky Skopelitis το We'll Αnything can Ηappen.

 Στην εμφάνισή του στο Θέατρο Πόρτα, το Μπάμπης Παπαδόπουλος Aκούστικ σετ θα εξερευνήσει τη διασταύρωση ρεμπέτικων, τζαζ και μπλουζ με μίνιμαλ διάθεση. Το σχήμα, που έχει εμφανιστεί με μεγάλη επιτυχία στο Womex της Θεσσαλονίκης το 2012 και στο Krems της Αυστρίας το 2013, θα παρουσιάσει τα κομμάτια από τους δύο δίσκους του Μπάμπη Παπαδόπουλου Σκηνές από ένα ταξίδι και Από την Σπηλιά του Δράκου, καθώς και κομμάτια από τον αναμενόμενο νέο του δίσκο.

Συμμετέχουν οι: Μπάμπης Παπαδόπουλος (ακουστική κιθάρα), Φώτης Σιώτας (βιόλα, βιολί), Μιχάλης Βρέττας (βιολί), Διονύσης Μακρής (κοντραμπάσο), και Δημήτρης Βλαχομήτρος (μπουζούκι).